4G Back-up, vangnet voor connectiviteit

donderdag 4 april 2019

Storingen… Je hebt er met een Infopact verbinding gelukkig niet vaak mee te maken, maar wanneer dit toch gebeurt, is dat heel vervelend. Pas tijdens zo’n storing kom je er namelijk achter hoe cruciaal een internet verbinding is. Je bent telefonisch niet meer bereikbaar voor je klanten en ook veel van de systemen die je gebruikt zijn direct buiten werking. Daar moeten we toch iets aan kunnen doen?!

Door Tim Dalmeijer, Product Manager bij Infopact

De oplossing
Om deze reden introduceren we een nieuwe dienst: Infopact 4G Back-up. Infopact 4G Back-up is een redundantie oplossing, waarmee eventuele down-time tot het absolute minimum kan worden beperkt met een uptime garantie van 99,999%!

Dit doen we door, zoals de naam wellicht ook al doet vermoeden, gebruik te maken van een 4G netwerk. De 4G Back-up verbinding loopt via het 4G T-Mobile netwerk (het best geteste netwerk van Nederland) en zorgt ervoor dat bij een storing van de primaire verbinding het dataverkeer automatisch wordt gerouteerd via de 4G back-up verbinding. Wanneer nu een probleem optreedt met de primaire verbinding (de kabel of vezel in de straat), kan je zorgeloos gebruik blijven maken van je verbinding.

Het verschil met xDSL of glasvezel back-up
Back-up was uiteraard altijd al mogelijk met een tweede vaste verbinding via xDSL of glasvezel.  Er wordt dan een tweede glasvezel of xDSL aansluiting gebruikt om verstoringen op te vangen. Hieraan kleven echter drie nadelen aan:

  • Niet op elke locatie is zowel een xDSL netwerk als glasvezel netwerk beschikbaar. Hierdoor kom je uit op redundantie via twee keer xDSL of twee keer glasvezel. Indien er een storing is in dit netwerk (lokaal) dan helpt deze redundantie niet;
  • De kosten van een dergelijke redundantie zijn niet voor iedere klant interessant;
  • De snelheden die kunnen worden gehaald op xDSL zijn niet altijd voldoende.

Netwerk geïntegreerde redundantie oplossing
Een van de grote voordelen van deze 4G back-up is dat het een redundantie oplossing is, die volledig geïntegreerd kan worden in het bestaande Infopact portfolio – wat de klant mogelijk op locatie al heeft.  De 4G Backup verbinding neemt de diensten die op de primaire verbinding worden geleverd bij een verstoring naadloos over zodat bijvoorbeeld de internetverbinding, IP-VPN of VoIP telefonie gewoon blijven doorwerken.

Upsell mogelijkheden!
De dienst kan zowel worden toegepast bij bestaande als nieuwe klanten. Klanten zijn zich vaak niet bewust van de impact bij het wegvallen van de verbinding, totdat het daadwerkelijk gebeurt. Rijen in de winkel voor het pinautomaat, hele kantoorlocaties die urenlang niet meer kunnen werken, de impact is enorm! Voor de kosten hoeft de klant het vanaf nu ook niet meer te laten: voor €10 per maand neem je een volledig geïntegreerde 4G back-up af. Dit biedt veel upsell kansen, om zo klanten een betere dienstverlening te bieden!

Gegarandeerde verbinding
Wanneer we het over 4G hebben, komt automatisch ook het datalimiet ter sprake. In tegenstelling tot andere 4G back-up oplossingen hanteert Infopact geen directe datalimiet. Het idee bij een storing is dat je voor een korte tijd ongestoord moet kunnen blijven werken. Bij een bepaald limiet zou dit betekenen dat je alsnog offline kan gaan tijdens een storing omdat je data op is. Dit willen wij niet. Tijdens een storing is je verbinding gegarandeerd!

Toepassing
Wat is er nu concreet nodig om een 4G back-up verbinding in gebruik te nemen? Eigenlijk niet zo heel veel. Een SIM-kaart en een juiste router (eventueel 4G dongle) is alles wat noodzakelijk is. Een SIM-kaart (daar zorgen wij overigens voor) kan direct worden geplaatst in een 4G router, of anders indirect via een 4G dongle. Wij hebben zelf goede ervaringen met de hardware van DrayTek, maar ook een FritzBox (bijvoorbeeld de 7490) kan hier goed mee over weg. Als partner kun je ervoor kiezen zelf de hardware te verzorgen of dit door Infopact te laten regelen.

4G Back-up samengevat:

  • Voor €10 per maand heb je een volledige redundantie oplossing via 4G op een Infopact xDSL of glasvezel verbinding
  • De 4G back-up dienst is volledig geïntegreerd met de andere netwerkdiensten die je bij Infopact afneemt, IP-VPN, Firewall internet of VoIP diensten kunnen zo redundant worden afgenomen.
  • Uptime garantie van 99,999%!
  • Er is geen datalimiet van toepassing, tijdens een storing kan je ongehinderd doorwerken
  • Zowel Infopact als de partner kan voorzien in de hardware bij de eindklant

Benieuwd geworden naar deze oplossing? Kijk dan eens naar de 4G Back-up factsheet op Prime of neem contact op met Sales of je favoriete partner manager!