Klik hier en bekijk de instructie

Klik hier en bekijk de instructie

Klik hier en bekijk de instructie

Een e-mailalias is een niet-zelfstandig, maar een virtueel e-mailadres. In feite is het een andere benaming voor het echte, ‘onderliggende’ e-mailadres. Onder jouw loginnaam en onder de POP-mailbox kun je vijf e-mailaliassen aanmaken.

Voorbeeld:
Je hebt de loginnaam ‘hans50’ en gebruikt het e-mailadres ‘hans50@allesin1.nl‘. Omdat je vijf e-mailaliassen onder dit adres kunt aanmaken, maak je de e-mailalias ‘hans.jansen@allesin1.nl‘ aan. Nu kunnen anderen je e-mailen op dat veel herkenbaardere adres, terwijl de e-mail feitelijk gewoon binnenkomt op ‘hans50@allesin1.nl‘.

Let erop dat jouw oorspronkelijke loginnaam en wachtwoord de basis blijven voor het contact met Infopact: deze loginnaam blijf je gebruiken bij het inbellen of inloggen.

De maximale grootte van een te verzenden e-mail kan niet meer dan 20 MB bedragen. Heb je grotere bestanden dan 20 MB? Dan raden we je aan deze via een compressie programma zoals Winzip of WinRAR te verkleinen.

Een e-mailalias gebruik je wanneer je een andere benaming wilt voor een bestaand e-mailadres:

  • Je hebt een e-mailadres dat niet gemakkelijk te onthouden is en wilt daar een alternatief voor. Jouw e-mailadres is bijvoorbeeld ‘hans50@allesin1.nl‘, dus je maakt de e-mail alias ‘hans.jansen@allesin1.nl‘ aan zodat je dat kunt communiceren.
  • Je wilt enkele varianten op jouw voor- en achternaam registreren. Je maakt dus verschillende aliassen aan met varianten op jouw naam, bijvoorbeeld hjansen@, h.f.jansen@, etc.
  • Je wilt een ander e-mailadres gebruiken om anoniem op fora te posten maar je wilt e-mail die naar dat adres gestuurd wordt wel automatisch binnenkrijgen.
  • Je wilt een ander e-mailadres gebruiken dat je later gemakkelijk weer kunt verwijderen als er veel SPAM op binnenkomt.

Onder Windows:
Jouw MAC-adres kun je achterhalen door cmd uit te voeren via Start -> Uitvoeren. In dit zwarte venster typ je het volgende commando:
ipconfig /all | more

Jouw MAC-adres staat naar alle waarschijnlijkheid onder het kopje ‘Ethernet-adapter LAN-verbinding’.
bijvoorbeeld:

Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-0B-CD-E8-CF-17
In dit geval is 00-0B-CD-E8-CF-17 uw MAC-adres.

Onder Linux:
Met het volgende commando zie je het MAC-adres per adapter (doorgaans eth0).
ifconfig | grep HWaddr

Bij de meeste e-mailprogramma’s is het mogelijk om in het ‘from’ veld (de afzender) een ander adres op te geven. Hier kun je dus de alias waarvandaan je wilt versturen invullen.

Je kunt jouw webmail via http://webmail.allesin1.nl benaderen.
Hier dien je vervolgens in te loggen met de bij jou bekende gebruikersnaam / wachtwoord combinatie.

  • Start Outlook
  • Kies uit het menu ‘Extra’ en dan ‘Accounts’
  • Klik op ‘Toevoegen’ en dan ‘E-mail’
  • Vul je volledige naam in en klik op ‘Volgende’
  • Vul jouw e-mailadres in (gebruikersnaam@allesin1.nl) en klik op ‘Volgende’.
  • Vul bij inkomende server ‘pop.allesin1.nl’ in en bij de uitgaande e-mail server ‘smtp.allesin1.nl’ in en klik op ‘Volgende’.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en zet een vinkje bij ‘Wachtwoord onthouden’.
  • Klik op ‘Voltooien’

Op dit moment is het nog niet mogelijk om zelf de pop-mailbox en/of aliassen te wijzigen. Je kunt dit echter wel aangeven bij de helpdesk. Zij verzorgen dit graag voor je, mits de gewenste pop-mailbox en/of het alias nog vrij is.

Aan de e-mailinstellingen van het e-mailprogramma verander je niets. De e-mail die aan een e-mailalias gestuurd wordt, haal je op zodra je de e-mail van de bovenliggende POP-mailbox of loginnaam ophaalt.

Bijvoorbeeld:
Je hebt het e-mailalias ‘mijndochter@allesin1.nl‘ aangemaakt onder de POP-mailbox ‘hans50@allesin1.nl‘. Zodra je in jouw e-mailprogramma de e-mail ophaalt voor deze mailbox, komt de e-mail die aan ‘mijndochter@allesin1.nl‘ wordt gestuurd automatisch mee. Er geldt dus geen apart wachtwoord voor een e-mail alias.

Een POP-mailbox is een zelfstandig e-mailadres met een eigen wachtwoord. Een POP-mailbox is gekoppeld aan een domeinnaam: ‘@allesin1.nl‘?. Omdat een POP-mailbox altijd een zelfstandig wachtwoord heeft, kun je de e-mail eenvoudig volgens het POP3-protocol van de server af halen.