4G Back-up: Vangnet voor connectiviteit!

Tuesday 3 December 2019

Wat als het internet uitvalt? Wat is er dan nog over van de business en de bereikbaarheid van jouw klanten? Verzeker hen nu van extreem hoge uptime met onze nieuwe dienst: Infopact 4G Back-up, voor slechts €12,50 per maand!

Door Tim Dalmeijer, Product Manager bij Infopact

De oplossing
Infopact 4G Back-up is een redundantie oplossing, waarmee eventuele down-time tot het absolute minimum kan worden beperkt.

Dit doen we door, zoals de naam al doet vermoeden, het gebruik van een 4G netwerk. De 4G Back-up verbinding loopt via het 4G T-Mobile netwerk (het best geteste netwerk van Nederland) en zorgt ervoor dat bij een storing van de primaire verbinding het dataverkeer automatisch wordt gerouteerd via de 4G Back-up verbinding. Wanneer nu een probleem optreedt met de primaire verbinding (de kabel of vezel in de straat), kan je zorgeloos gebruik blijven maken van je verbinding. 

Het verschil met xDSL of glasvezel back-up
Back-up was uiteraard altijd al mogelijk met een tweede vaste verbinding via xDSL of glasvezel. Er wordt dan een tweede glasvezel of xDSL aansluiting gebruikt om verstoringen op te vangen. Hieraan kleven echter drie nadelen:

  • Niet op elke locatie is zowel een xDSL netwerk als glasvezel netwerk beschikbaar. Hierdoor kom je uit op redundantie via twee keer xDSL of twee keer glasvezel. Indien er een storing is in dit netwerk (lokaal) dan helpt deze redundantie niet;
  • De kosten van een dergelijke redundantie zijn niet voor iedere klant interessant;
  • De snelheden die kunnen worden gehaald op xDSL zijn niet altijd voldoende.

Upsell mogelijkheden!
De dienst kan zowel worden toegepast bij bestaande als nieuwe klanten. Klanten zijn zich vaak niet bewust van de impact bij het wegvallen van de verbinding, totdat het daadwerkelijk gebeurt. Rijen in de winkel voor het pinautomaat, een dode telefoonlijn (bij VoIP) of hele kantoorlocaties die urenlang niet meer kunnen werken… De impact is enorm!

Voor de kosten hoeft de klant het vanaf nu ook niet meer te laten: voor €12,50 per maand neem je een volledig geïntegreerde 4G Back-up af. Dit biedt veel upsell kansen om klanten een betere dienstverlening te bieden!

Gegarandeerde verbinding
Wanneer we het over 4G hebben, komt automatisch ook het datalimiet ter sprake. In tegenstelling tot andere 4G back-up oplossingen hanteert Infopact geen direct datalimiet. Het idee bij een storing is dat je voor een korte tijd ongestoord moet kunnen blijven werken. Bij een bepaald limiet zou dit betekenen dat je alsnog offline kan gaan tijdens een storing omdat je data op is. Dit willen wij niet. Tijdens een storing is je verbinding gegarandeerd!

Toepassing
Wat is er nu concreet nodig om een 4G Back-up verbinding in gebruik te nemen? Eigenlijk niet zo heel veel. Een SIM-kaart en een juiste router (eventueel 4G dongel) is alles wat noodzakelijk is. De SIM-kaart kan direct worden geplaatst in een 4G router, of anders indirect via een 4G dongel. Wij hebben zelf goede ervaringen met de hardware van DrayTek, maar ook een FritzBox (bijvoorbeeld de 7490) kan hier goed mee overweg. Als partner kun je ervoor kiezen zelf de hardware te verzorgen of dit aan Infopact uitbesteden.

4G Back-up samengevat:

  • Voor €12,50 per maand heb je een volledige redundantie oplossing via 4G op een Infopact xDSL of glasvezelverbinding;
  • Minimale downtime;
  • Geen direct datalimiet tijdens een storing kan je ongehinderd doorwerken;
  • Zowel Infopact als de partner kan voorzien in de hardware bij de eindklant.

Benieuwd geworden naar deze oplossing? Kijk dan eens naar de 4G Back-up dienstenbeschrijving op Prime of neem contact op met Sales of je favoriete partner manager!