Beveilig het netwerk van je klant met een Managed Firewall

Friday 23 March 2018

Als aanbieder van netwerkdiensten kunnen we het niet genoeg benadrukken: beveilig je netwerk met een firewall! Maar waarom eigenlijk? En welke oplossing biedt Infopact?

Virtuele bedreigingen

Met virussen, wormen, spam- en phishing-aanvallen en trojans kunnen hackers computers (ongemerkt) misbruiken. Deze bedreigingen komen voornamelijk binnen via reclame in e-mails en schadelijke websites en de gevolgen zijn vaak rampzalig.

Het doel is om informatie te achterhalen. En stel je eens voor dat jouw wachtwoorden of de gegevens van je klanten worden gestolen en doorverkocht. Of dat de computer op je werkplek wordt gebruikt om een (D)DOS-aanval uit te voeren.

Dit klinkt misschien als een ver-van-mijn-bed-show, maar het is vandaag de dag de keiharde realiteit voor elke internetgebruiker.

Daarom zou eigenlijk ieder bedrijf een Managed Firewall moeten hebben!

Wat doet een Firewall?  

Een Firewall scant alles wat via jouw netwerk binnenkomt actief op virussen en blokkeert ongewenste mails en websites. De firewall wordt dagelijks automatisch geüpdatet, dus je kunt zeker zijn van excellente bescherming tegen de meest recente bedreigingen.

Verschil Firewall en Managed Firewall

Met een firewall heb jij de regie over de beveiliging van je netwerk. Met een Managed Firewall is dat eigenlijk niet anders, alleen heb je zelf geen omkijken naar het beheer. Tenzij je dat zelf wilt natuurlijk! De laatste tijd is er bijvoorbeeld veel vraag naar het bouwen van IPSec tunnels (een beveiligde verbinding tussen twee partijen). In principe kunnen onze partners dit zelf doen, want onze Managed Firewall XL is (gedeeltelijk) zelf te beheren.

Stel bijvoorbeeld in welke websites geblokkeerd moeten worden of forward een poort voor een beveiligingscamera. Natuurlijk kan onze senior network support engineer hierbij ondersteunen. En heb je er zelf geen zin in of tijd voor? Dan kun je het beheer met een gerust hart volledig aan ons overlaten!

Managed Firewall van marktleider FortiNet

De Infopact Managed Firewall XL is van het merk FortiNet – marktleider in Unified Threat Management – en combineert firewall, IPSec en SSL VPN, applicatiebeheer, inbraakpreventie, anti-malware, anti-spam, P2P-beveiliging en webfiltering in één product.

Beschermd thuiswerken met Managed Firewall

Het mooie van de Managed Firewall XL is dat deze zowel (gedeeltelijk) door jou als partner te beheren is als door onze engineer . Kies zelf wat het beste bij jou past! Bovendien kun je met deze firewall meerdere locaties centraal beheren én beschermen. Zelfs beveiligd thuiswerken is geen probleem, dankzij SSL-VPN!

Lees meer over onze Managed Firewall XL.