Licht op Ziggo

Wednesday 3 April 2019

Je kan bij Infopact glasvezelverbindingen van diverse leveranciers afnemen. Maar waar zitten de verschillen nu eigenlijk in? Wat maakt een leverancier uniek? In de serie ‘Licht op’ worden die vragen beantwoord! Karel Effern trapt af. Hij werkt naar eigen zeggen “al een eeuwigheid in de telecombranche” en is sinds 2010 Senior Product Manager B2B bij Vodafone Ziggo.

“Ziggo is al lang geen typische kabelpartij meer!” 

Het succes van glasvezel is voor Karel inmiddels vanzelfsprekend. “Ziggo wordt weleens gezien als een typische ‘kabelpartij’, maar 90% van de fysieke lengte sluiten we aan met glas! Zelfs op het coaxnetwerk bestaat alleen het laatste stukje naar de klant uit coaxkabel.”

Klaar voor de toekomst
“Waarom ik in glasvezel geloof? Omdat het dataverkeer exponentieel zal toenemen en er daardoor veel hogere bandbreedtes nodig zijn. Met glasvezel ben je daar helemaal klaar voor en zit je in principe voor altijd goed. Je hebt hooguit op een dag een nieuwe modem of router nodig. Bovendien stopt de ontwikkeling van glasvezeltechnologie niet. Ziggo kan op dit moment tot 1Gbps leveren, binnen een paar jaar wordt tot 10Gbps onze standaard!”

Glasvezel als bouwsteen
“Op dit moment is Ziggo druk bezig met het vergroten van de coverage van het glasvezelnetwerk. Het beslaat nu al ruim 50.000 kilometer! De uitbreiding is nodig om belangrijke stappen te kunnen zetten, zoals het realiseren van het veelbesproken 5G netwerk. Voor 5G internet verwachten we namelijk dat er veel meer zenders en ontvangers nodig zijn. Men beseft vaak niet dat als we mobiel bellen, het grootste deel van het verkeer over een vast netwerk wordt getransporteerd. Glasvezel kan dat aan, zelfs met 5G!”

“In de toekomst wordt 10Gbps onze nieuwe standaard!”

Meer, meer, meer
“Daarnaast werkt Ziggo aan de aanleg van een carrier ethernet gebaseerd netwerk. We hebben meerdere fusies achter de rug, waardoor we nu nog gebruikmaken van verschillende losse netwerken. Daar maken we één nieuw, schaalbaar netwerk van, met in de toekomst 10Gbps als nieuwe standaard.  Een bijkomend voordeel is dat we onze oude vezels slim kunnen inzetten, zodat er meer glas beschikbaar komt. Tot slot investeren we in innovatieve apparatuur, zodat we steeds hogere bandbreedtes kunnen behalen over glasvezel!”

Licht op glas van Ziggo:

Tim Dalmeijer, Product Manager bij Infopact, over fiber van Ziggo:

“Glasvezel noemen wij vaak het internet van de toekomst. We zien het als onze missie om onze klanten een toekomstvast product te bieden. Het glasvezel netwerk van Ziggo helpt ons uitstekend in deze missie omdat het een grote omvang kent, elke dag groter wordt, en wij hierdoor een groot deel van Nederland kunnen bereiken. Het zal je dan ook opvallen dat wanneer je de postcodecheck in Prime uitvoert, Ziggo glasvezel ook steeds vaker naar voren komt als mogelijkheid op jouw locatie.

Daarnaast bieden wij sinds kort ook Ziggo entry glasvezel aan, waar we voorheen puur Ziggo premium hanteerden. Een entry verbinding is beschikbaar in dezelfde bandbreedtes als een premium verbinding. Entry heeft een lager tarief vanwege de overboeking, maar door de hoge snelheden bij glasvezel merk je bij normaal dagelijks gebruik hier vrijwel niets van. We kunnen aan onze klanten dus een even betrouwbare Ziggo lijn aanbieden, maar nu tegen een nog scherper tarief. Kijk op Infopact Prime voor de mogelijkheden. Een 50 MBps verbinding bestel je al voor €295,- per maand.

Ziggo Actie
Maak kennis met entry en betaal helemaal niets voor een nieuwe glasvezelaansluiting bij een 36 maanden contract, behalve de maandkosten. De aansluitkosten en eventuele graafkosten krijg je van ons cadeau! Bekijk alle tarieven op Infopact Prime!

Voorwaarden:
De Ziggo-actie is geldig tot 30 april 2019 en geldt alleen voor glasvezel van entry kwaliteit. De korting geldt voor alle verbindingen die onnet zijn én voor de nearnet lijnen binnen 250 meter.