Super snelweg in IJsselstein

Wednesday 25 April 2018

Niet alleen de grootste kerstboom ter wereld zal in IJsselstein stralen. De aan de voet van deze kerstboom liggende terreinen Lagedijk, Over Oudland en de Corridor zullen het hele jaar stralen! De aanleg gaat echt starten. Het gaat er komen; de super snelweg op de omliggende terreinen. Schrik niet, dit is geen melding van de verhoging van de maximumsnelheid of een uitbreiding van de A2. Het is de aankondiging van de aanleg van een hypermodern glasvezelnetwerk!

Door Ruud Lammers, Partner Manager

De plaatselijke Ondernemersvereniging VIHIJ had het niet beter kunnen verwoorden. De digitale infrastructuur op een bedrijventerrein moet van topkwaliteit zijn om nu én in de komende tientallen jaren economisch te kunnen concurreren met andere terreinen. Dat geldt ook voor Lagedijk, Over Oudland en De Corridor, het gebied waar veel IJsselsteinse bedrijvigheid is.

Foto: 3e plaats Van Oord Makelaardij Fotowedstrijd IJsselstein 2009. Fotograaf: Dhr. Remon Helmes.

Goed internet is een must

Geïnteresseerden van het eerste uur ASP Aftersales, Bouwcombinatie IJsselstein en Vogelaar BV voelden het feilloos aan. Met de groei van clouddiensten zal de afhankelijkheid van goede internet verbindingen alleen nog maar toenemen. Niet alleen als bron van informatie, maar vooral voor het aanbieden van informatie, diensten en producten.

In de afgelopen weken hebben de IJsselsteinse bedrijven de kans gekregen om zich te verzekeren van een aansluiting op een hypermodern glasvezelnetwerk. Bij Infopact partners en ICT-experts Terberg IP Products en Beconnected konden en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. We hadden minimaal 30 procent van de adressen nodig om te kunnen starten en dat is gelukt!

Waarom glasvezel?

Sceptisch, is glasvezel wel noodzakelijk? Momenteel worden de beschikbare bandbreedten op koper (xDSL) toch ook nog steeds hoger, dus is dit absoluut een valide vraag. Even een paar voordelen van glasvezel:

  • Glasvezel is uitermate geschikt voor hogere bandbreedten
  • Glasvezel is een synchrone techniek, upload snelheid = download snelheid
  • Bijna grenzeloos opschalen, dus altijd een waardevolle investering
  • Glasvezel is zeer betrouwbaar en ongevoelig voor externe factoren, zoals bijvoorbeeld elektromagnetische straling of zelfs water.
  • Glasvezel is ook over zeer grote afstanden stabiel en behoudt de volle snelheid.

Netwerk van de toekomst

Een glasvezelnetwerk kan moeiteloos grote hoeveelheden data aan. Met het oog op de toekomst is dit, zoals de Ondernemersvereniging ook al aangeeft, zeer belangrijk. We versturen en ontvangen namelijk steeds meer data. Dankzij de enorme capaciteit van glasvezel is dit geen probleem. Mag ik het zeggen? Ja, dat mag ik zeggen… de inschrijvers zijn straks helemaal klaar voor de toekomst!

De oplevering van het netwerk staat gepland op medio november van dit jaar. Ga voor meer informatie of om je nog aan te melden naar www.snellerijsselstein.nl.