Stichting Proo toekomstklaar dankzij optimale internetverbinding

Tuesday 1 March 2016

Infopact, leverancier van zakelijke IP-communicatieoplossingen, heeft met behulp van partner Mama-Telecomdiverse internetverbindingen aangelegd bij Stichting Proo, bestuursvoorzitter van 25 basisscholen. Met de aanleg is een maximale bandbreedte gerealiseerd voor alle locaties van Stichting Proo. Dat is uitzonderlijk aangezien de basisscholen zich voornamelijk op het platteland en in kleine dorpskernen bevinden waar internetverbindingen meestal niet van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft Infopact de telefonie in beheer genomen, waardoor telefonie en internet zijn ondergebracht in één infrastructuur en er één transparant netwerk is ontstaan. De stichting is hierdoor in staat om leerlingen altijd en overal online te laten werken.

Maximale bandbreedte op elke locatie

Vanwege de verschuiving naar digitaal onderwijs is een goede internetverbinding noodzaak. Tegenwoordig zijn immers gehele leeromgevingen gedigitaliseerd. Juist daar stond de stichting voor een uitdaging, aangezien de basisscholen zich overwegend op locaties in de buiten- en natuurgebieden bevinden. Met de implementatie van een laag 3 Managed IP-VPN bedrijfsnetwerk en diverse glasvezel- en DSL-verbindingen beschikt Stichting Proo nu over een stabiele internetverbinding op alle scholen.

Digitalisering in het onderwijs

Rein Kroon, bovenschools ICT-coördinator bij Stichting Proo: “We streven al tijden naar een stabiele internetverbinding, dit is onderdeel van ons strategische beleidsplan. We hebben een aanzienlijke transformatie ondergaan met als belangrijkste resultaat dat onze leerlingen nu onbeperkt online toegang hebben tot de leeromgeving. Hierdoor kunnen we onze onderwijsvernieuwingen in gang zetten en daar zijn we Infopact dankbaar voor. De consultants hebben actief meegedacht met de uitdagingen waar wij voor stonden en werkten waar nodig buiten de gebaande paden om het onderste uit de kan te halen.”

Ruud Lammers, accountmanager bij Infopact: “Stichting Proo heeft als organisatie hele andere eisen en behoeften dan bedrijven in de zakenwereld. Om de volgende stap te kunnen zetten in de digitaliserende markt zocht zij dan ook een flexibele partner. Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat de intensieve samenwerking tussen Stichting Proo, Infopact en Mama-Telecom heeft geleid tot het gewenste resultaat. De stichting heeft nu uniformiteit in de totale infrastructuur én is klaar voor de toekomst.”